2010-08-06 14:28:19• hírek • mti

Kánikula után vihar

Románia területén főként Erdélyben okoz károkat a szélsőséges időjárás, amely tikkasztó hőség után hirtelenül érkező, erőteljes viharokban nyilvánul meg.

Kolozsváron több ház pincéjét elöntötte a víz azt követően, hogy csütörtökön erőteljes vihar sepert végig a városon. Egy vendéglő terasza beomlott, miután az esőzés nyomán lehullt jelentős vízmennyisség miatt kisebb földcsuszamlás történt.

A szintén Kolozs megyei Désen egy iskola tetejét tépte fel a szél, Bánffyhunyadnál pedig az E60-as jelzésű úton nehezen lehetett közlekedni, miután több centiméteres víz lepte el az úttestet. A Kolozs megyével szomszédos Beszterce-Naszód megyében is komoly esőzések voltak, Naszód városban például az igazságügyi palota pincéje került víz alá. 

Pénteken és szombaton újabb viharokra lehet számítani Erdélyben. A meteorológusok előrejelzése alapján sárga színű viharriadót jelentettek be, amely pénteken délután helyi idő szerint háromkor lép érvénybe, és szombat estig tart. A lehulló csapadékmennyiség elérheti négyzetméterenként a 25-30 litert, de főleg Bánságban és a dél-romániai Olténiában négyzetméterenként 60-70 liter is lezúdulhat az égből.

Románia déli és keleti részén kánikula van, és a hétvégén is ugyanerre kell számítani, de a meteorológusok szerint az említett országrészeken is kisebb területeken viharos időjárás alakulhat ki.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: